Årsmøtet 2024
Lokallaget inviterer til årsmøtet 2024 med faglig innhold: Hva kan vi lære av tiltak som ikke fører frem?
Styret i lokallaget inviterer dere til vårt årlige årsmøte, som i år vil kombineres med årets første fagkveld!
Dato: Tirsdag 9. april
Tid: 19:00 - 21:00
Sted: Sola Kulturhus, Utstillingssalen
Inngangspenger: Kr 50,- (medlemmer i NAFO får rabatt)
Årsmøtet:
Årsmøtet, lokallagets høyeste myndighet, vil vare i ca. 20 minutter og inkludere behandling av årsmeldingen, regnskapet for året, innkomne forslag, og budsjettet for 2024. Vi oppfordrer også medlemmer til å vurdere å delta i styret for lokallaget.
Fagkvelden - "Når valgt tiltak ikke fører frem":
Denne fagkvelden fokuserer på utfordringene knyttet til når valgte tiltak ikke gir forventede resultater. Vi vil presentere to kasusstudier med fokus på følgende:
- Beskrivelse av problemstillingen.
- Tiltak, registrering av data, og evaluering av fremgang/utfordringer.
- Analyse av data og revurdering av tiltak.
- Presentasjon av nye tiltak og veien videre.
Styreleder Søren Skår og barnevernspedagog May Linn Haver vil presentere en tidlig intervensjon på spisetrening, mens Bjørn Roar Vagle vil evaluere tiltak for urenslighet.
Bjørn Roar Vagle er utdannet vernepleier med en mastergrad atferdsvitenskap / Læring i komplekse systemer. Han underviser vernepleierstudenter i lovverket om tvang og han var i syv år seksjonsleder for habiliteringstjenesten for voksne Stavanger universitetssjukehus. Nå for tiden er han seniorrådgiver i kompetansesenteret for rusfeltet. Han har en deltidsstilling som veileder i Randaberg kommune og er medlem av Tvangslovutvalget. Aktiv med populærvitenskapelige publikasjoner om temaer knyttet til bruk av tvang, og er forfatter/medforfatter av nasjonalt opplæringsmateriell (Mitt livs ABC). Han er også medforfatter av et kapittel om utfordringer og dilemmaer knyttet til selvbestemmelse versus bruk av tvang ved komplekse atferdsutfordringer. Kommer til fagkvelden som privatperson.
For fagkveldne har han også gitt oss en liten «teaser» for hva han skal snakke om!
Det er ingen skam å snu – behandling av alvorlig urenslighet
På tross av omfattende tjenestetilbud er det noen mennesker som har svært dårlig personlig hygiene. I sin mest ekstreme form kan dette før til vesentlig skade i form av sosialt fornedrende atferd, men også fare for sårdannelser og infeksjoner. Behandlingsbehovet er med andre ord stort, men målatferden tilhører privatlivet og selvbestemmelsesretten. Foredraget tar opp hvor vanskelig det kan være for vernepleiere å få til et godt faglig arbeid rundt disse problemstillingene. Betydningen av funksjonelle analyser, forsterkerkartlegging og hva som er akseptabel bruk av sluttforsterkere i tegnøknomisystem, men ikke minst viktigheten av å involvere ledelse, personen det gjelder og pårørerende for å få til gode kartleggingsprosesser, gjennomføring av tiltak med god behandlingsintergritet og åpen evaluering.
Meld dere på her:
https://www.facebook.com/events/317208078039389?active_tab=about