Fort og riktig med miniprosjekt
Intensiv utvikling av miljøarbeiderferdigheter og miljøterapeutiske program ved gjennomføring av miniprosjekter
24. apr 200909:00-10:45
Syningen
Presentør
Martin Olsson | Oslo kommune - Prosjekt Ullevålsveien | |
Karl Kristian Indreeide | Oslo kommune - Prosjekt Ullevålsveien |
Abstract
"Ullevålsveien 34" er en stor organisasjon, med mange utfordringer, der potensialet for at ting kan gå riktig galt alltid er til stede. De forskjellige personalgruppene som omgir de enkelte tjenestemottakerne møter daglig problemer som krever tildels avanserte analytiske og praktiske ferdigheter. I disse personalgruppene kan det oppstå behov for intenst arbeid med kursjustering, enten fordi man vil komme videre etter en tids stagnasjon, eller fordi utviklingen tydelig går i ikke-ønsket retning.
For å gjøre slike intervensjoner så effektive som mulige, både med tanke på de konkrete problemstillingene rundt en tjenestemottaker, men også med tanke på ringvirkninger for hele organisasjonen, formaliserte vi en tilnærming som fikk navnet ”mini-prosjekt. ”
Prosjektene er tydelig avgrenset i varighet, deltakere og målsetninger, med fokus på høy kvalitet og stor gjennomslagskraft. Det legges vekt på å oppnå gode resultater raskt og at personalet så umiddelbart som mulig skal oppleve høy grad av mestring. Prosjektene er preget av et nitidig arbeid med ønskete tjenesteyteratferd på mikronivå.
Gjennomføringsfasen innledes gjennom å etablere visse praksiser, gjennom rollespill, modellering og veiledning. Det er en valgt progresjon i personalgruppas ferdighetsutvikling som styres ved at nye ferdigheter gradvis etableres etter at andre ferdigheter er utviklet til full mestring.
De formelle tiltakene/ programmene utvikles parallelt med at praksisen ”settes” i personalgruppa. Dette forutsetter at faglige veilederes/ konsulenters involvering er intensiv i hele prosjektperioden.
Forelesningen vil ta for seg forutsetningene for, og gangen i slike prosjekter.